Najveći trgovac na svijetu

download.jpg

U knjizi „Najveći trgovac na svijetu“ otkrijte tajne uspjeha koje će vam promijeniti život. Nije važno ono što ste danas, važno je ono što možete da postanete. Ova knjiga vam otkriva moć da promijenite svoj život primjenom tajni iz deset drevnih svitaka mudrosti.

 

Pročitao sam gotovo sve knjige koje su ikada napisane o trgovini, i mislim da je sve najbolje u njima sadržano u Najvećem trgovcu na svijetu. Niko ko slijedi Mandinova načela naprosto ne može da omane kao trgovac, i niko ko ih ne slijedi ne može se nadati da će ikada postati velik u svom poslu… Međutim, autor je učinio i više nego da samo izloži načela – učinio je od njih tkivo jedne od najdivnijih pripovijesti koje sam ikad pročitao.

Pol Dž. Majer,

predsjednik Success Motivation Institute

 

Bio sam naprosto obuzet Najvećim trgovcem na svijetu. U pitanju je, van svake sumnje, najveća i najdirljivija priča koju sam ikada prije imao priliku da pročitam. Knjiga je toliko dobra, da za sebe, po mom mišljenju, zauvijek vezuje po jedno ’smjeti’ i ’morati’… Kao prvo, ne smijete je ispuštati iz ruke sve dok je do kraja ne pročitate; i, kao drugo, svi oni koji imaju nešto na prodaju – a to praktično, znači svi mi – moraju je pročitati.

Robert B. Hensli,

predsjednik Life Insurance Company of Kentucky

 

Postoji veoma mali broj ljudi sa spisateljskim darom kakvim je Og Mandino blagosloven. Misli sadržane u ovoj knjizi simbolizuju važnost prodaje svem postojećem svijetu.

Sol Polk,

predsjednik Polk, Bros., Inc.

 

Upravo sam, ne ispuštajući knjigu iz ruku, priveo kraju čitanje Najvećeg trgovca na svijetu. Zaplet je originalan i genijalan. Stil je zanimljiv i očaravajući. Poruka je dirljiva i nada-hnujuća.

Svi smo mi trgovci, bez obzira na poziv i na profesiju. Ali, prije svega, ono što moramo jeste da sebe prodamo sebi, kako bismo mogli spoznati ličnu sreću i steći duševni mir. Ova knjiga, ukoliko je pomno pročitamo, ukoliko je kako valja shvatimo i upijemo, u stanju je da svakome od nas pomogne da budemo najbolji trgovci.

Dr Luis Binstok,

rabin Temple Sbolom,

Čikago

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s